Snij en serveerplanken

Snijplanken, serveerplanken en broodplanken zijn een graag gezien item in het interieur.Er zijn veel variaties verkrijgbaar, van oud tot nieuw, van klein tot groot en in allerlei vormen.

De oude, doorleefde planken zijn natuurlijk een prachtig decoratief  item in de keuken.

Zowel oude planken als bewerkte planken zijn een mooie aanvulling op je collectie, maar ze zijn natuurlijk puur decoratief.

Hygiënisch zijn deze planken niet en daarom wordt gebruik in combinatie met voedingsmiddelen afgeraden.

De serveerplanken van JGhomedeco zijn wel te gebruiken in combinatie met voedingsmiddelen. Deze worden behandeld met een natuurlijke olie.

Een veelvoorkomend misverstand is dat een houten brood/snijplank minder goed bestand zou zijn tegen bacteriën. Onderzoek van de Universiteit van Californië laat zien, dat hout op de langere termijn juist hygiënischer kan zijn.
 
Op planken van bijvoorbeeld plastic, ontstaan gebruikssporen waarin bacteriën, zoals salmonella, beter kunnen leven. Op houten planken verdwijnen bacteriën "onder de oppervlakte" waardoor ze zich niet kunnen vermenigvuldigen.
 
Het schoonmaken van een houten plank is heel eenvoudig wanneer deze goed geolied is.
Schoonmaken kan dan met warm water en een borstel of een doek. Afwasmiddel is niet nodig, hout bevat namelijk zelf antibacteriële eigenschappen.
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »